Frontpage

Alles over Microblading wenkbrauw

Het maakt niet uit of je ze het liefst dik en recht of gewelfd en gevederd hebt, wenkbrauwen zijn 1 van de belangrijkste elementen van je gezicht. Als je niet tevreden bent met degene die je hebt, dan zijn er veel manieren om ze tijdelijk of permanent te veranderen. Maar nu is er ook een zeer natuurlijke optie die semi-permanente resultaten levert. Dames, we willen jullie graag voorstellen aan Microblading! In tegenstelling tot de klassieke variant van tatoeëren is microblading een manier van strepen tekenen die eruit zien als echte haren.

Gemicroblade wenkbrauwen zijn totaal niet zoals oma’s permanent getatoeëerde  wenkbrauwen die eruit zien alsof ze met een stift getekend zijn, en die na verloop van tijd verkleuren in vreemde tinten roze of blauw. We weten zeker dat degenen die hier ervaring mee hebben weten wat we bedoelen! Maar onze behandeling is hier absoluut niet mee te vergelijken. Microblading is perfect voor degenen die hun wenkbrauwen volledig willen hervormen, definiëren, gaten willen vullen, of ‘over plucked brows’ willen herstellen.

Microblading is een nieuwe methode van het aanbrengen van permanente make-up met een speciaal soort scalpel. Maar in plaats van 1 groot mes bestaat het uit een serie van micro naalden.

Microblading

De microblade wordt in de gewenste kleur pigment gedipt en vervolgens gebruikt om microsnedes te maken in de huid. De speciaal opgeleide PMU-behandelaar probeert echte haren na te bootsen door individuele stroken te creëren.

microbladinasadadadad

Het grootste voordeel is dat het veel natuurlijker oogt en beter bij je gezicht past. Dus in plaats van een tatoeage  die helemaal niet op een wenkbrauw lijkt, zal je een natuurgetrouwe wenkbrauw hebben die voor veel mensen zelfs niet van echt te onderscheiden is!

Er zijn 2 grote verschillen waardoor microblading een veel natuurlijker resultaat levert ten op zichte van klassieke permanente make-up.

Ten eerste, heeft het gebruikte pigment een ijzer-oxide basis. Ijzer-oxide is al sinds decennia een erg populair ingrediënt in cosmetica zoals foundation, blush, lippenstift, en oogschaduw. De ijzer-oxide basis zorgt ervoor dat de kleuren na verloop van tijd zachtjes zullen vervagen en uiteindelijk zelfs verdwijnen, in tegenstelling tot de inkt die gebruikt wordt in cosmetische tatoeages. Deze oude tatoeages zullen na verloop van tijd zelfs roze en blauw uitslaan.

Ten tweede, het pigment dat gebruikt wordt bij microblading wordt niet zo diep in de huid geplaats als bij andere permanente cosmetiche procedures. Bij de microblading procedure wordt de kleur in de opperhuid geplaatst.

De combinatie van het inbrengen van de pigment in de opperhuid en het maken van zeer fijne en natuurlijk gevormde snedes zorgt ervoor dat het eind resultaat er zo natuurlijk uit ziet als echte wenkbrauwen. De semi permanente eigenschappen van de speciale pigment zorgen ervoor dat de kleur niet kan gaan vervagen in onnatuurlijke tinten zoals blauw, roze of grijs. Dit in tegenstelling tot de gedateerde methoden van permanente cosmetica.

Ondanks dat van nature perfecte wenkbrauwen zeer zeldzaam zijn, maakt microblading het mogelijk om iedere wenkbrauw te transformeren in nagenoeg perfect natuurlijke wenkbrauw.

Pas op met het bezoeken van onervaren behandelaars!

Na al deze voordelen ben je mogelijk zeer enthousiast geworden over microblading, maar het is cruciaal om de volgende punten te letten voordat je een PMU studio gaat bezoeken:

  • Microblading vereist een extensieve training. De klassieke PMU methoden zijn volledig anders dan microblading. Dus wanneer de studio niet gespecialiseerd en gecertificeerd is in deze nieuwe methode kan het resultaat zwaar tegenvallen!
  • Microblading draait om kunst en het goed kunnen tekenen van lijnen. Weten hoe je de pigment moet aanbrengen en de snedes moet maken is niet genoeg.! De PMU behandelaar moet een ervaren artiest zijn in het tekenen van natuurgetrouwe haren.
  • De studio en de behandelaar / PMU-artiest hebben speciale certificering nodig van de GGD. Controleer of ze deze hebben voordat je een behandeling laat uitvoeren! Dit is belangrijk vanwege hygiëne standaarden en het voorkomen van complicaties.
  • Het hebben van de GGD-certificering zegt niets over de kwaliteit van het eindresultaat. Het certificaat zegt alleen iets over de hygiëne en veiligheid. Om zeker te zijn dat de artiest het resultaat kan behalen dat je wenst moet je altijd informeren naar zijn kunde en vragen of hij resultaten van voorgaande behandelingen kan laten zien.
[tabby title=”FAQ”]

Doet het aanbrengen van PMU pijn?

Iedereen heeft een verschillende pijngrens en ervaring van pijn. Sommige klanten voelen een milde ongemak maar het is vrij pijnloos. Vooral in vergelijking met andere vormen van tatoeëren.

Hoe lang blijft het zitten?

Dit hangt af van het type huid, hoe vet of droog de huid is. Het blijft tussen de 1 en 3 jaar zitten maar het is erg aan te raden om iedere 6 maanden terug te komen voor kleine touch-ups.

Hoe lang duurt de behandeling?

Voor het allerbeste resultaat gaan we erg voorzichtig en geduldig te werk. We bespreken eerst uitgebreid al je wensen, vervolgens tekenen we het gewenste model op papier en daarna op de huid. Dit zodat je precies weet hoe alles eruit komt te zien voordat we de PMU-behandeling starten. De behandeling zelf duurt ongeveer 2 tot 3 uur.

Wat moet ik doen als nazorg?

Na de behandeling zal je een brochure ontvangen met uitgebreide instructies over de nazorg volgens de standaarden van de GGD.

Ik heb al een klassieke tatoeage, kan ik de Microblading behandeling ondergaan?

If your old tattoo color has lost its color and faded away to some extend, then Microblading is perfect for you to cover your old tattoo. if you are not sure about it, do not hesitate to give us a call or visit the salon and have a chat with Athena. you are always welcome.

Hoeveel kost Microblading?

kijk hier voor de prijzen.

Ik heb nog steeds vragen, hoe kan ik meer informatie krijgen?

Neem contact met ons op om een gratis adviesgesprek te krijgen met een lekkere kop koffie of thee!